Kan du hjälpa?

Som så många andra kvinnliga pensionärer är jag en så kallad fattigpensionär. När allt flyter på räcker pensionen och bostadstillägget någorlunda. Även om det där lilla extra man så väl behöver för ett drägligt liv ibland får vänta.

Men när det oförutsedda dyker upp kraschar ekonomin totalt. Det hände mig i slutet av sommaren. Tack vare lån från vänner klarade jag mig. Men lån skall ju betalas tillbaks. Så varje månad hamnar jag i samma situation. Pensionen tar slut långt innan nästa trillar in. Det är läget den här månaden också. Det blir en evig ond cirkel av lån och återbetalningar. Utan utsikter att komma ur den. I skrivande stund har jag drygt hundra kronor på kontot och pensionen trillar in först den nittonde.

Därför tar jag nu det desperata steget att starta den här virtuella insamlingsbössan för att försöka komma på fötter igen. Jag hoppas att ni vänliga människor på nätet kan hjälpa mig. Jag ber om ett bidrag, om än aldrig så litet. Alla summor är välkomna, från tio kronor och uppåt. När jag är på fötter igen skall jag ”pay it forward” genom att själv hjälpa andra. Främst genom att ge bidrag till RFSL Stockholms Newcomers som ger stöd och hjälp till nyanlända HBTQ-flyktingar. Jag kommer att redovisa det här allt eftersom.

Hur kan ni då bidra till att jag klarar mig fram till nyåret? Enklast är att Swisha en summa till 0760673720. Eller att sätta in den på mitt konto på Handelsbanken. Kontonummer 931501148,
Cearingmummer 6107. Jag nås också via mail på me@caisaviksten.se.

Tips på jobb eller andra sätt att få förstärkning i kassan är också mer än välkomna.